Штенад

Пулини су изузетни пси средње величине, интелигентни и одани чувари ваше куће, имања, и стада. Нису захтјевни што се тиче хране и држања. Увијек ће вам јавити кад неко прилази, и лајаће све док се ви не појавите, бранећи своју територију по сваку цијену али нису агресивни пси. Признају само једног газду, и воле дјецу.

Породично имање Јакшић узгаја чистокрвне псе расе Пулина већ дужи низ година. До сада смо узгојили шест легала, са укупно оштењена 53 здрава, расна пулина, и за све њих смо пронашли власнике, од којих су нам се многи послије јављали, веома задовољни са својим новим љубимцима!

Оно што нас на неки начин чини посебно поносним је да смо са овим трудом дали наш мали допринос у ширењу ове дивне изворне расе паса на Балкану.

Седмо легло (у најави...)

Сву штенад смо продали. Ново легло очекујемо крајем љета 2021. За резервације, контактирајте нас.

Шесто легло (Август 2020, 5 женки и 5 мужјака)

Штенад су из шестог из легла са укупно 10 штенаца, 5 женки и 5 мужјака, оштењена дана 13.08.2020. Сва су штенад здрава и живахна, и добро напредују, прогледала су са напуњених 13-14 дана старости. Џејси је изузетна мајка и веома се брижљиво односи до штенади, непрекидно их чисти, доји и надзире. Штенад су прешла на чврсту храну и очишћена су од паразита дана 20.09.2020.

Пето легло (Јануар 2020, 2 женкe и 7 мужјака)

Четврто легло (Јуни 2019, 5 женки и 4 мужјака)

Треће легло (Децембар 2017, 4 женке и 4 мужјака)

Друго легло (Мај 2017, 6 женки и 2 мужјака)

Прво легло (Октобар 2016, 2 женке и 7 мужјака)

Пар савјета након што преузмете штене од нас...

Пулини су врло једноставни и захвални пси. Нису пробирљиви што се тиче хране. Ми смо наше псе још од малена научили да буквално једу све што им се да, и то нам је послије уштедјело и времена и новца. Некада је то само наквашен хљеб у домаћем крављем млијеку, некада јефтино сирово месо из месаре или поклон од комшије, а доста пута кувани остаци од ручка. Ако баш нема ништа друго, може им се купити и псећа храна у врећи, али то је дугорочно најскупља опција. Ако сте цијели дан провели са њима у природи, шуми, на ливади, и до тада нису јели, немојте се изненадити ако крену да лове пољске мишеве, кртице, зечеве, итд, а потом и да их и поједу. То им је у природи, и ми им нисмо бранили да то раде.

На Вама је и да одлучите да ли да их вакцинишете или не? По нама, неупоредиво важније од вакцинисања, је природно здравље животиње, односно чување њеног имуног система. Ако пси сваки дан имају суво и чисто мјесто гдје могу преспавати, ако су активни и у покрету барем пар сати дневно, и ако имају свјежу воду и довољно хране, биће здрави, весели и много дуго ће Вас вјерно служити. У случају да вакцинишете пса, прва вакцина (против штенећака и параинфлуенце) се даје у периоду од 6 до 8 седмице старости, никако прије. Препоручено је и да штене очистите од паразита (глисти). Ми то урадимо први пут, док је штене још код нас, са напуњених 5-6 седмица старости, а препоручљиво је да овај третман наставите сваке двије седмице, барем још неколико пута.

Ако узимате пса да чува овце или стоку, изузетно је важно да од малена буде уз овце и да спава са њима у штали или близу њих, тако да једни на друге навикну. Уши се код штенета пулина требају подићи најкасније до 9 мјесеца старости. Ако се уши до тада још нису до краја подигле, могуће је да Ваш љубимац није добио неопходне количине разноврсних минерала, а посебно калцијума и фосфора. У том случају би препоручили да му обогатите исхрану са квалитетнијом псећом храном коју можете набавити код ветеринара.

Погледајте и страницу са кратким видеом о нашим пулинима.