Штенад

Шесто легло (почетком октобра 2020...)

Бавимо се узгојем паса расе Пулина дужи низ година. До сада смо узгојили пет легала, са укупно оштењена 43 здрава, расна пулина, и за све њих смо пронашли власнике!

Ново, шесто легло, очекујемо средином августа, а штенад ће бити спремна за преузимање кад барем напуне 5-6 седмица, од почетка октобра 2020, након што пређу на чвршћу храну и буду очишћени од паразита. За резервације, контактирајте нас.

Цијене:

    • Женка - 100КМ
    • Мужјак - 120КМ

Пето легло (Јануар 2020, 2 женкe и 7 мужјака)

Четврто легло (Јуни 2019, 5 женки и 4 мужјака)

Треће легло (Децембар 2017, 4 женке и 4 мужјака)

Друго легло (Мај 2017, 6 женки и 2 мужјака)

Прво легло (Октобар 2016, 2 женке и 7 мужјака)

Пар савјета након што преузмете штене од нас...

Пулини су врло једноставни и захвални пси. Нису пробирљиви што се тиче хране. Ми смо наше псе још од малена научили да буквално једу све што им се да, и то нам је послије уштедјело и времена и новца. Некада је то само наквашен хљеб у домаћем крављем млијеку, некада јефтино сирово месо из месаре или поклон од комшије, а доста пута кувани остаци од ручка. Ако баш нема ништа друго, може им се купити и псећа храна у врећи, али то је дугорочно најскупља опција. Ако сте цијели дан провели са њима у природи, шуми, на ливади, и до тада нису јели, немојте се изненадити ако крену да лове пољске мишеве, кртице, зечеве, итд, а потом и да их и поједу. То им је у природи, и ми им нисмо бранили да то раде. На Вама је и да одлучите да ли да их вакцинишете или не? По нама, неупоредиво важније од вакцинисања, је природно здравље животиње, односно чување њеног имуног система. Ако пси сваки дан имају суво и чисто мјесто гдје могу преспавати, ако су активни и у покрету барем пар сати дневно, и ако имају свјежу воду и довољно хране, биће здрави, весели и много дуго ће Вас вјерно служити. У случају да вакцинишете пса, прва вакцина (против штенећака и параинфлуенце) се даје у периоду од 6 до 8 седмице старости, никако прије. Ако узимате пса да чува овце или стоку, изузетно је важно да од малена буде уз овце и да спава са њима у штали или близу њих, тако да једни на друге навикну. Уши се код штенета пулина требају подићи најкасније до 9 мјесеца старости. Ако се уши до тада још нису до краја подигле, могуће је да Ваш љубимац није добио неопходне количине разноврсних минерала, а посебно калцијума и фосфора. У том случају би препоручили да му обогатите исхрану са квалитетнијом псећом храном коју можете набавити код ветеринара.

Погледајте и страницу са кратким видеом о нашим пулинима.