Услови продаје

Ако мислите куповати штене пулина од нас, молимо Вас да имате у виду неколико ствари.

Прво, ми не узгајамо пулине са намјером да зарадимо по сваку цијену јер је питање да ли са продајом уопште можемо и покрити све трошкове узгајања два одрасла пулина и њихове штенади. Друго, наша главна мотивација је љубав према псима, пулинима, као и селу, животињама, овцама, здравој храни, и природи уопште, тако да Вас молимо да нас не контактирате ако пса мислите држати читав живот на ланцу, или му не посвећивати довољно пажње и на крају га оставити негдје "уз пут" кад дјеци више не буде "омиљена играчка" или кад први пут "растјера стадо" или ископа управо засађено цвијеће. Брига о псу је обавеза слична бризи о члану породице, и она не траје само први мјесец док је штене много слатко, него цијелу деценију, а некад чак и много дуже.

За узврат, имаћете најоданијег животног пријатеља, који ће се истински радовати сваки пут кад Вас види, туговавати кад се растајете, пријатеља који ће се понашати као да је његов смисао постојања у дружењу са Вама и чувању свега око Вас.

Преузимање или достава?

Вољели бисмо да нас посјетите, и ако је могуће, поведете некога са собом коме вјерујете и ко се разумије у псе. Ово би Вам омогућило да видите у којим смо условима одгојили псе, и што је још важније, да направите избор по сопственом укусу. Ако нисте у могућности да нас посјетите, а желите да купите пса од нас, можемо се договорити и око доставе. Имајте у виду да због разних обавеза на имању, достава је више изузетак, него правило, и углавном је избјегавамо, али ако се нађе озбиљан купац, потрудићемо се да штене одмах по уплати дође до свог новог власника.

У случају доставе купац сноси трошкове превоза и они се унапријед уплаћују на наш рачун у банци. Превоз до 20 километара је 10 КМ, од 31-40 километара је 15 КМ, од 41-60 километара је 20 КМ. На дуже километраже од 60 километара не достављамо, али се можемо наћи негдје на пола пута. Постоји важан разлог зашто тражимо капару. Са уплатом капаре на наш банковни рачун, и ми као продавац, а и Ви као купац, смо заштићени. Ми имамо озбиљног и поузданог купца, а Ви имате сигуран доказ о извршеној уплати. Дешавало нам се да довеземо штене и изгубимо пола дана на путу, а купац "отишао негдје" или се не јавља на телефон, а оставио ББ адресу. Штене зна и да повраћа у ауту, и врло је незгодно питати некога неког другог да га повезе успут.

Кад смо ми куповали наше пулине, ишли смо на дужи пут да их преузмемо, а примјенили смо један одличан трик за којег смо сазнали од људи који се разумију у псе. У легло од 4-5 штенади смо убацили неки "необичан" предмет, рецимо футролу од наочара, и изабрали смо оно штене које је показало посебну заинтересованост за овај, за њих, нови предмет. Знатижеља за новим спознајама је, као и код људи, знак интелигенције и способности боље адаптације.

Опције слања брзом поштом, аутобусом или ако "неко иде уз пут" нису могуће због управо горе наведених разлога.

Погледајте и страницу са кратким видеом о нашим пулинима.